← Tilbage til artikler

VIGTIG: Kæmpe fejl i Yoast opdatering kan koste dig trafik

Fejl i Yoast opdatering

kan koste dig trafik

Har du mistet placeringer indenfor de sidste par måneder , og kan du simpelthen ikke finde ud af hvorfor? Så skyldes det måske en ældre opdatering i dit Yoast-plugin.

I midten/slutningen af marts opdagede vi en stor forøgelse af indekserede sider på nogle af vores kunders hjemmesider. Vi rettede fejlene, men det er først nu vi har fundet synderen – den 6. marts kom Yoast med deres 7.0 opdatering. I denne var der en bug, som har forvoldt nogle ret seriøse problemer. Se billedet nedenunder:

Normalvis står ”Redirect URL’er for vedhæftede filer til de vedhæftede filer selv?” på ”Ja”, men efter 7.0 opdateringen var der en bug, der skiftede denne til ”Nej”.

Som resultat får hver enkelt billede dets egen URL/side, og disse sider indeholder intet andet indhold, end selve billedet. Det betyder altså, at der oprettes utrolig mange sider af “lav kvalitet”, som indekseres i Google:

Da der intet tekst er på disse sider, ses de af Google som sider af “lav kvalitet”. Sider af “lav kvalitet” er en stor kvalitets faktor i Googles algoritme, og har man nok af dem, vil man blive straffet ved at miste placeringer. Er problemet stort nok kan det endda resultere i en Panda-algoritme straf.

Sådan tjekker du om din side er ramt – og omfanget.

I Yoast plugin’et vælger du “Visning af søgninger” eller “Search Apperance” på engelsk. Herinde trykker du på “Mediefiler” / “Media”. Står den øverste indstilling på “Nej”, er du altså ramt af fejlen.

For at se hvor stort omfanget af problemet er, kan du gå ind i Google Webmaster Tools og vælge “Google Index” og “Index Status”. Se om der er et spring i grafen omkring starten af Marts.

Sådan retter du fejlen

Vi har testet det på flere forskellige hjemmesider, og det er ikke i alle tilfælde, at fejlen udbedres ved at opdatere Yoast plugin’et.  Gå derfor ind i Yoast indstillinger som beskrevet ovenfor, og vælg “Ja” i “Redirect URL’er for vedhæftede filer til de vedhæftede filer selv?”.

Har du en mindre side, vil Google højst sandsynligt hurtigt indeksere ændringerne. Har du en større side på flere hundrede eller tusinde sider, kan det dog tage uger (eller endda måneder), for Google at crawle hele din side. Især da disse billede-sider vil æde crawl-resourcer fra Google bot’en.

Har du en større hjemmeside eller webshop, er det derfor vigtigt, at du aktivt gen-indeksere din hjemmesiden.

Er du usikker på om fejlen berører dig og din hjemmeside? Kontakt mig for en gratis gennemgang af din hjemmeside.

Skrevet af Patrik Lazzarotto

CEO & Founder

Tilmeld vores nyhedsbrev