← Tilbage til artikler

WordPress 5.5 er ude

Billede af ipad med hjemmeside - LAZZAWEB

WordPress 5.5

Ny stor opdatering

Den officielle udgivelse af WordPress 5.5, er en stor opdatering fyldt med nye funktioner og forbedringer. Vi vil herunder fremhæve to essentielle forbedringer, som har relevans ift. jeres websites SEO.

Posts and pages feel faster, thanks to lazy-loaded images, sådan skriver WordPress b.la i deres seneste opdatering.

Billeder er fantastiske og altafgørende for at skabe et godt website, men udfordringen vil altid være at billeder og særligt video kræver ekstra ressourcer og trækker på loadhastigheden. Det har man kunne løse på mange forskellige metoder, fx. ved at komprimere billedestørrelse og opsætte caching. Derudover findes der flere forskellige “lazy load” plugins, som gør at brugerens browser først loader indholdet når det skal bruges. Det er nu blevet indbygget i WordPress som en standard funktionalitet.

I WordPress 5.5 venter billeder med at indlæses, indtil de lige er ved at rulle til visningen. Det tekniske udtryk er som sagt “lazy loading’. På mobil kan lazy loading også forhindre browsere i at indlæse filer, der er beregnet til andre enheder. Det forbedrer derfor oplevelsen markant for jeres besøgende.

Say hello to your new sitemap, siger WordPress.

WordPress websitet er velkendte for at fungere godt med søgemaskiner. Dette er én af årsagerne til at vi som Google Bureau har specialiseret os i platformen.

Nu er der flere gode grunde.

Den seneste opdatering indeholder nemlig nu som standard et XML-sitemap, der hjælper søgemaskiner med at opdage jeres vigtigste sider lige fra det øjeblik, du går live.

Det er ganske vigtigt for SEO.

Hvis I bruger Yoast SEO, har dit websted allerede et XML-sitemap genereret af Yoast. Så hvordan skal du så forholde dig?

Er to sitemaps bedre end et? Svaret er nej.

Selvom det er en god nyhed, at millioner af sider nu vil forbedre deres chancer for rangering takket være denne kernefunktion, så er vi overbeviste om, at XML-sitemaps i Yoast SEO er det bedste. Dette betyder, at selvom WordPress aktiverer deres nye XML-sitemap som standard, deaktiverer Yoast SEO 14.7 automatisk dette standard-sitemap. Yoast sitemap er simpelthen bare mere avanceret, og I risikerer ikke at forvirre søgemaskiner ved at have to sitemaps.

Patrik Lazzarotto, stifter LAZZAWEB

Skrevet af Patrik Lazzarotto

CEO & Founder

Tilmeld vores nyhedsbrev