← Tilbage til artikler

Google Ads | Ultimativ guide

Billede af tre ansatte møde LAZZAWEB

Google Ads

Lær alle mulighederne

Lær om mulighederne i Google Ads   

De fleste forbinder Google AdWords med online annoncer. Nu er annoncering via AdWords meget mere end det. Det er netop grundlaget for deres rebranding og navneskift til Google Ads.

Med Google Ads får du meget mere end bare annoncer på Google. Det er et helt univers af muligheder for virksomhedsejere, som gerne vil markedsføre sin virksomhed online.

Så hvad er Google Ads? Det er Googles online annonceringsplatform, hvor virksomhedsejere har mulighed for at markedsføre sin virksomhed via forskellige annoncetyper på både Googles egne platforme, men også på websites på tværs af internettet. Det er et marketing tool, hvor virksomhedsejere har mulighed for at byde på de søgeord, som de ønsker deres virksomhed skal vises frem på ved en søgning på Google. Helt konkret er det online annoncer. 

Så hvordan afgør Google, hvilke  online annoncer som skal vises? Det fungerer sådan, at Google afholder en lynhurtig annonceauktion, hvor du byder på de søgeord, som du har fundet frem til er relevante for din virksomhed. Her angiver du dit maximale bud på hvor meget, du vil betale pr. klik på din annonce. Denne liveaktion påvirkes af det bud, du har afgivet, men også hvor relevant din annonce og landningsside er. Dette måles på en quality score, som både er vigtig i forhold til at få en bedre placering, men også lavere klikpris. 

Online annoncer på Google vises som de første søgeresultater, når du anvender søgefunktionen. Her er “annonce” markeret med fed skrift, så det er tydeligt for brugerne, at der er tale om betalt annoncering. Der findes flere forskellige annoncetyper, dette kommer vi ind på under kampagnetyper i dette blogindlæg.

I dette blogindlæg får du alt den hjælp til Google Ads, som du behøver for at komme i gang og vide hvilke online annoncer, du bør fokusere på for at skabe vækst for din forretning.

Kampagnetyper

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige kampagnetyper og hvilke, som passer bedst til din virksomhed og dine mål. Inden du vælger hvilke kampagnetyper, du vil anvende, er det en god idé at få styr på dit mål for kampagnen. På den måde sikrer du, at den valgte kampagnetype opfylder dit mål.

Her finder du en oversigt over de forskellige typer, samt en gennemgang, så du kan finde ud af, hvilke der er det rette valg for dig.

 

Søgekampagner 

Først og fremmest har vi annoncering i søgenetværket. Her vises der relevante søgeresultater for den pågældende søgning. Denne kampagnetype giver dig mulighed for at nå ud til personer, som har et behov for dine produkter eller tjenesteydelser. Disse online annoncer skaber trafik til din hjemmeside, og er derfor velegnet til at generere salg.

Denne type annoncering er pull-marketing, idet annoncerne har til formål at ramme forbrugere, som har et behov for et bestemt produkt eller ydelse. Det er effektivt, da forbrugerne allerede er langt i deres købsprocess, eller måske ligefrem er klar til at købe. Anvender du søgekampagner, betales der pr. klik. Det betyder, at du betaler et vis beløb pr. klik på din annonce. Så hvis der ikke er nogen, som klikker ind på din annonce, betaler du ikke noget for den. Dette er en fordel, da du derved kun betaler for de personer, som rent faktisk kommer ind på din hjemmeside.

Google Shopping

Som en del af søgenetværket kan du også oprette Google Shopping-annoncer. Her vises billeder af produkter og tilhørende information, som matcher forbrugerens søgning. Denne annoncetype er velegnet til at få vist produkter frem til potentielle købere, da de allerede har søgt specifikt efter netop dette produkt. Her kan forbrugeren også se produktet inden, de klikker ind på annoncen, hvilket også har en god effekt, og da annoncen linker direkte ind til det viste produkt, øger det chancen for køb markant. Det er en effektiv markedsføringsmetode, der typisk konverterer bedre end de traditionelle tekstannoncer på søgenetværket, da forbrugeren kommer direkte ind på det produkt, som de ønsker at købe.

Displaykampagner

Til displayannoncer anvendes visuelle annoncer, som du måske kender fra forskellige websites, aviser eller ugeblade. De vises ofte som bannere i toppen af en side, ude i siden eller inde i en tekst. Annoncer på displaynetværket kan både være billeder, videoer eller tekst. Her er det muligt at få annoncer ud på tusindvis af websites — alt lige fra store websites som tv2.dk, bt.dk til helt små blogs og hjemmesider. 

Denne type annoncering er push-markedsføring, hvilket betyder at forbrugerne, som ser disse annoncer, ikke selv aktivt har søgt efter det, der annonceres for. Her målrettes annoncerne efter virksomhedens målgruppe, så annoncerne kun bliver vist for potentielle kunder. Denne strategi kan være nødvendig, hvis man går på markedet med et nyt produkt eller forhandler et produkt, som ikke mange har kendskab til. Hvis målet er at øge kendskabet til brandet, er denne type kampagne et godt valg, da de bliver set af mange forbrugere.

Videokampagner

Denne type kampagne giver dig mulighed for at få vist videoannoncer på YouTube, da Google i dag ejer YouTube. Du kan anvende videoannoncer til at brande din virksomhed og derved skabe mere opmærksomhed omkring dit brand. Du kan som nævnt tidligere også anvende videoannoncer på displaynetværket. Derudover giver YouTube nu også mulighed for at målrette forbrugere med fokus på direkte salg. Du kan for eksempel ramme målgrupper mere præcist med det, der hedder custom intent på YouTube

Appkampagner

Har du en app, som du gerne vil promovere? Så skal du anvende denne kampagnetype. Oplysninger fra din app bliver anvendt på tværs af Googles platforme og en masse andre websites og apps. Denne kampagnetype giver dig mulighed for at få flere til at installere din app eller engagere burgere, som allerede anvender appen i forvejen.

Lokale kampagner

Har du en fysisk butik, som du gerne vil promovere online? Så er det Google My Business, som du skal i gang med. Det kan være alt fra at få flere besøgende i butikken, til at promovere de produkter du sælger, et stort udsalg eller lignende. Med lokale kampagner vil dine annoncer på nettet blive vist i søgning, Display, YouTube og Google Maps. Annoncerne kan også anvendes til at hjælpe dine kunder med at finde frem til din virksomheds adresse eller åbningstider.

lokale annoncer

Sådan kommer du i gang   

Når du har oprettet en Google Ads konto til din virksomhed, kan du komme i gang med at lave annoncer på nettet. Det kan være svært at vide, hvor man skal starte, og hvordan man kommer i gang med online annoncering. Vi anbefaler altid at starte med annoncering på søgenetværket, da du her når ud til personer, som aktivt søger efter det produkt, som du tilbyder. 

Herefter kan man så teste displaynetværket af og få vist annoncerne på flere platforme end bare i en Googlesøgning. Man skal dog være forberedt på, at der ikke vil være samme effekt på Displaynetværket som i søgning, da forbrugere ikke nødvendigvis har et behov for dit produkt eller tjenesteydelse. Det er dog vigtigt, at der også er fokus på branding og at øge kendskabsgraden til din virksomhed. Dette er nemlig med til at skabe positionering i markedet. Det kan også have en effekt på markedsføringen, da forbrugere skal påvirkes. Det er meget normalt, at potentielle kunder skal påvirkes flere gange, før de foretager en beslutning om at udføre et køb. Jo flere gange du har mulighed for at påvirke en bruger, øger du derfor chancerne for at få dem til at købe.

Noget der også er interessant, når du arbejder med Displaynetværket er, at du også kan lave remarketing. Det går ud på at målrette annoncer på nettet mod personer, der allerede har besøgt din hjemmeside tidligere. Dette er potentielle kunder, der allerede kender til dig og dit brand, hvilket øger sandsynligheden for køb.

Som tidligere nævnt skal kunder typisk påvirkes flere gange, og det er derfor smart at “følge op” på potentielle kunder, der har besøgt din hjemmeside. Det kan være med til at give det sidste skub til at få dem tilbage på din hjemmeside og få dem til at tage kontakt eller udføre et køb. Er du webshopejer, kan du endda vise online annoncer med præcis de produkter, som forbrugeren tidligere har kigget på – det øger konverteringsraten væsentligt.

Hos LAZZAWEB synes vi, at remarketing i Google Ads er en undervurderet markedsføringskanal, som langt fra alle virksomheder gør brug af i dag. De fleste kender til begrebet remarketing, men ikke alle benytter muligheden.

Hvorfor anvende Google Ads?

Fordelen ved Googles annonceringssystem er, at du bliver vist frem gratis. Det er nemlig, som nævnt tidligere, først når forbrugerne klikker ind på din annonce, at det koster dig penge. Det betyder, at du kan få tusindvis af visninger uden at betale en krone. Du betaler først, når du rent faktisk får noget ud af det. Man må antage, at de personer, der klikker, har en interesse i din virksomhed, da de synes, din annonce er spændende nok til at vil besøge din hjemmeside.

I Google Ads kan du nemt måle effekten af en annonce, hvilket giver dig mulighed for hele tiden at følge med i, hvordan det går, og om der skal laves nogle ændringer eller justeringer. Skulle du have brug for at ændre budgettet på din annonce, kan dette gøres hurtigt og nemt.

Nu skulle du gerne være blevet lidt klogere på emnet, og vi håber, at du fik svar på dit spørgsmål: Hvad er Google Ads?t

Patrik Lazzarotto, stifter LAZZAWEB

Skrevet af Patrik Lazzarotto

CEO & Founder

Tilmeld vores nyhedsbrev