← Tilbage til artikler

Nyt Google Shopping på vej til Danmark?

Hvad mener jeg lige præcis med nyt Google Shopping? Google shopping er det ikke godt nok billedannoncerne i Google tænker du måske. Det er også helt rigtigt, men nu er det snart mere end det. Jo ser du, Google har fornylig rullet deres egen side ud dedikeret til at man kan finde produkter. Det er lidt ligesom Amazon og måske også lidt ala danske Pricerunner, altså en side som samler produkter fra webshops.

Har du en webshop og annoncerer du allerede med Google Shopping, så har du garanteret allerede fået en mail, hvor de fortæller dig at dit feed automatisk er optaget og synlig på deres nye side.

Den ser sådan ud:

Google slutter selv deres mail af med ”overvåg din effektivitet nøje i de kommende uger.”

Det er dog ikke officielt lanceret, men det vi ser nu de første skridt til noget som potentielt kan blive rigtig stort i Danmark. Det er nemlig eeenormt stort og ikke mindst populært i udland – heriblandt USA. Jeg selv har store forventninger, da det er mere købeklare brugere, som kanalen henvender sig til – lidt ligesom Amazon.

Google har for flere år tilbage udmeldt, at de ikke vil sælge eller levere produkterne selv. De sigter derimod om at strømline shopping for internet-brugere, så de bliver ved at søge efter produkter på Google i stedet for at skifte til andre sider som f.eks. Amazon.

Google Shopping er i dag med deres billedresultater utrolig effektivt for de fleste webshops, og nu er der altså endnu mere grund til at man bør have sit fokus på Google Shopping i fremtid. Er du ikke i gang, så er der nu endnu mere grund til at overveje, og er du i gang, så er der endnu bedre grund til at få optimeret dit feed så det spiller 100%, så du kan favoriseres overfor konkurrenterne.

Ifølge www.businessinsider.com, så er detail indtægter fra Google Shopping vokset 52% år-over-år i 1. kvartal 2016. Det betyder, at kunderne klikker på detail annoncer på Googles søgemaskine som aldrig før, og foretrækker altså Google fremfor at gå direkte til en forhandlers hjemmeside eller tredjeparts ”markedsplads” som Amazon, eBay, Pricerunner osv.

Fra Search Engine Land:

Sådan ser det ud når du besøger google.dk/shopping:

Sådan ser det ud ved en søgning efter et produkt:

Skrevet af Patrik Lazzarotto

CEO & Founder

Tilmeld vores nyhedsbrev