Gå til LAZZAWEB
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er en IP-adresse?

IP-adresse står for Internet Protocol, og er en unik kombination af numre, som tildeles enhver enhed med adgang til internettet og bruges specifikt til at identificere placeringen af enheder på nettet.

Læsetid: 1 minut

Din enheds identifikationsnummer

En IP-adresse er en række tal, som er adskilt af punktummer. De vises som et sæt af fire tal, hvor hvert tal er mellem 0 og 255. Et eksempel på en IP-adresse er 134.4.34.234. Her er alle de fire tal mellem 0 og 255.

Enhver enhed, som er tilsluttet internettet, behøver sin egen IP-adresse for at kunne kommunikere med andre på internettet. Det gælder både for at kunne tilgå hjemmesider, sende e-mails og andre aktiviteter, hvor din enhed har brug for et identifikationsnummer. Har din enhed ikke en IP-adresse, vil du ikke være i stand til at bruge internettet, da resten af internettet ikke ved du eksisterer. 

Hvordan bruges en IP-adresse?

IP-adresser bruges til at lokalisere din enheds placering, samt at sende data mellem de forskellige enheder på internettet eller i et lokalt netværk. De fungerer som et slags sprog, hvor der gennem kommunikation bruges et sæt retningslinjer, som fortæller hvordan information skal videresendes. Alle enheder finder og sender information til hinanden på internettet ved brug af denne protokol. 

IP-adresser spiller derfor en vigtig rolle i forbindelse med lagring af oplysninger online, samt at opretholde sikkerheden på internettet for brugerne. For at kunne gøre dette, bruges IP-adresser til at fortælle websteder din omtrentlige geografiske placering.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til