Gå til LAZZAWEB
Tilbage til marketingordbogen

Indeksering definition

En indeksering er en måde at organisere information på. Informationen kan være i form af tekst, tal eller andre data. Indeksering gør det muligt at finde informationen hurtigere og nemmere.
Der findes forskellige typer af indekseringer. En alfabetisk indeksering er f.eks. en måde at organisere information i en bog eller et opslagsværk. Informationen er her organiseret efter det alfabet, der er i brug i det pågældende land.
En anden type af indeksering er en numerisk indeksering. Her er informationen organiseret efter tal. Numeriske indekseringer bruges f.eks. til at organisere information i en database.
Indekseringer gør det muligt at finde information hurtigere og nemmere. De gør det også muligt at organisere information på en mere overskuelig måde.

Læsetid: 1 minut

Hvad er Indeksering?

Indeksering er en metode til at organisere information, så den er nemmere at finde igen. Informationerne bliver lagt ind i et system, som kan søges igennem for at finde de informationer, man har brug for. Indeksering kan gøres på mange forskellige måder, afhængigt af hvilken type information der skal indekseres.

Hvordan bruges Indeksering?

Indeksering bruges til at gøre det nemmere at finde information på internettet. Når du indtaster et søgeord i en søgemaskine, så bruger den indeksering til at finde de websider, der er relevante for dit søgeord.

Hvorfor er Indeksering vigtigt?

Indeksering er vigtigt fordi det gør det muligt for søgemaskiner at finde og vise relevante resultater for brugerne. Indeksering er også vigtigt fordi det hjælper søgemaskinerne med at forstå og rangordne de sider, de finder.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til