Gå til LAZZAWEB
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Teknisk SEO?

Teknisk SEO er en samlet betegnelse for de områder af søgemaskineoptimering, der omhandler alt det tekniske arbejde. Teknisk SEO har til formål at gøre det så nemt for Google at finde og crawle din hjemmeside. På baggrund af dette kan Google bedre indeksere din hjemmeside i søgemaskinen. 

Læsetid: 1 minut

Teknisk søgemaskineoptimering

Teknisk SEO er det største emne indenfor SEO og indeholder mange forskellige elementer, som der gennemgås i en test af en hjemmesides performance. Denne test kaldes et crawl. Det tekniske arbejde skal der være styr på, for at Google kan indeksere din hjemmeside. SEO-tiltag som tekstforfatning, udarbejdelse af indhold til din hjemmeside, samt linkbuilding indgår ikke i teknisk SEO.

Teknisk SEO omhandler bl.a.: 

  • Om din side fungerer på forskellige enheder (computer, mobil, m.m.)
  • Loadtiden af dine URL
  • 404-fejl 
  • Duplikeret indhold

Hvordan bruges Teknisk SEO?

Teknisk SEO bruges til at sikre, at din hjemmeside overholder alle de tekniske krav, som søgemaskinerne har, så din side kan findes og indekseres i de organiske placeringer. Teknisk SEO bruges derfor til at kontrollere de sider, som søgemaskinerne skal indeksere. Det er vigtigt at have styr på sin hjemmesides tekniske SEO, så Google kun indekserer de rigtige sider. På den måde undgår du fejl som søgeordskannibalisering, så dine sider ikke rangerer på samme søgeord.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til