Gå til LAZZAWEB
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er en målgruppe?

En målgruppe er den mængde af kunder i markedet, som du vælger at have fokus på i din virksomhed. Det er den gruppe af mennesker, som skal købe dine produkter og services. Eksempelvis; Sælger du kattemad, er din målgruppe katteejere.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder målgruppe?

Ordet "målgruppe" er et ord, du hører næsten dagligt i marketingssammenhænge. Og helt enkelt er en målgruppe den gruppe af mennesker, der skal købe dine produkter eller tjenester. Ved at etablere din målgruppe tidligt, kan du skræddersy dine produkter i overensstemmelse hermed og sikre, at du kun bruger for eksempelvis dit dyrebare annoncebudget på markedsføring til folk, der rent faktisk vil dage fordel af det, du sælger.

Målgrupper er typisk defineret af tre aspekter

  • Demografi: Ting som dine kunders alder, køn, indkomst, civilstand osv.
  • Geografi: Hvor dine kunder er placeret rent geografisk. Det kan være så bredt som et helt land eller så smalt som en enkelt by.
  • Psykografi: Hvad driver dine kunder? Hvad er deres sympatier? Hvilke problemer møder de i deres liv?

Ved at finde ud af, hvem dine kunder er, vil du have nemmere ved at markedsføre dine produkter.

Demografi: Ting som dine køberes alder, køn, indkomst, civilstand, etnicitet, beskæftigelsesstatus osv.
Geografi: Hvor dine kunder er placeret (dette kan være så bredt som hele kontinenter, eller endda kun et enkelt kvarter eller gade).
Psykografi: Hvad driver dine kunder? Hvad er deres sympatier og antipatier? Hvilke problemer møder de i deres liv?

Hvorfor er målgrupper vigtige?

“Valget” af din målgruppe udgør en tydelig afgrænset mængde af hele markedet. Det er en vigtig disciplin, da din data om målgruppen viser hvilke specifikke behov og ønsker, dine produkter og din markedsføring skal leve op til. 

Ved at have fokus på målgrupper, får du en dyb indsigt i kunderne. Dette giver en bedre produktudvikling og gør det lettere at sammensætte det helt perfekte produktprogram, med netop de ting som bliver efterspurgt. 

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til