Gå til LAZZAWEB
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er en browser?

En browser, eller webbrowser, som det også hedder, er et program/software på din computer, tablet eller smartphone, som gør det muligt at tilgå internettet og vise websites. En browser er nødvendig for at kunne bruge eksempelvis en søgemaskine.

Læsetid: 1 minut

Hvad gør en browser?

Mange tror fejlagtigt, at en søgemaskiner er det samme som en browser. Dette er ikke tilfældet. En søgemaskine er f.eks. Google, Yahoo! og bing, der hjælper til med at finde hjemmesider. En browser er den software, som er nødvendig for at kunne bruge en søgemaskine. Det er den, der gør, at du kan tilgå internettet. Du kan læse mere om søgemaskiner her.  

Browseren henter websites fra de servere/webhoteller, hvor siden er placeret, og decoder HTML og CSS, så tekster, billeder og andre elementer bliver vist på skærmen.

Eksempler på en browser:

  • Google Chrome
  • Safari
  • Microsoft Edge
  • Mozilla Firefox
  • Opera 

Alle browsere har samme “job”, dog er der differentiering i, hvad de kan vise, hvilke funktioner de har, hastighed og hvordan de reagerer. Den mest populære browser herhjemme er Google Chrome. Dette er Googles bud på en browser. Apples version af en browser er Safari.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til