Gå til LAZZAWEB
Tilbage til marketingordbogen

Heatmap definition

En heatmap er et datavisuelt værktøj, der viser varmekort over et areal. Varmekortet viser, hvor meget varme der er i et område, og kan dermed hjælpe til at identificere varmeområder og kuldebælter. Heatmaps kan også bruges til at afsløre mønstre i data, f.eks. hvor ofte folk besøger et bestemt område eller hvor trafikken er højest.

Læsetid: 2 minutter

Hvad er Heatmap?

En heatmap er et interaktivt kort, der viser varmekilder i et bestemt område. Varmekilder kan være bygninger, veje, biler eller andre objekter, der genererer varme. Heatmaps kan også vise, hvor varmt et område er blevet over tid.

Hvordan bruges Heatmap?

En heatmap er et kort over en bestemt geografisk område, der viser varmepunkter. Varmepunkterne afspejler intensiteten af aktiviteten på det pågældende sted. Heatmaps kan bruges til at finde ud af, hvor der er stor aktivitet, og hvor der er lav aktivitet. De kan også bruges til at finde ud af, hvor der er store forskelle i aktiviteten på et sted.

Hvorfor er Heatmap vigtigt?

En heatmap er en visuel representation af data, der viser, hvor meget af en bestemt variabel der er i et bestemt område. Heatmaps er almindeligvis farvede, så de let kan afgøres, hvilke områder der har højere værdier.

Heatmaps er ofte vigtige for at visualisere data, der ellers ville være svære at forstå. For eksempel kan en heatmap af en websites trafik vise, hvilke sider der er de mest populære, og hvor folk har tendens til at klikke på. Dette kan hjælpe webstedsejere med at forstå, hvad der virker på deres websted, og hvad der ikke virker, så de kan gøre ændringer for at forbedre brugeroplevelsen.

Derudover kan heatmaps også bruges til at afgøre, hvor der er behov for forbedringer i et bestemt område. For eksempel kan en heatmap af en butiks trafik vise, hvor kunderne ofte stopper og hvilke områder de ikke bruger så meget tid på. Dette kan hjælpe butiksindehavere med at forbedre butiksindretningen for at få kunderne til at bruge mere tid på deres websted.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til