Gå til LAZZAWEB
Tilbage til marketingordbogen

Domæne betydning

Et domæne er dit navn udadtil på internettet. Det er navnet, der står i URL-adressefeltet. Et domænenavn kaldes også for Second Level Domain (SLD).

Læsetid: 1 minut

Hvad er et domæne?

Et domæne består af et navn og en endelse - dit domæne og efternavn (TLD). Dit domænenavn henviser til det, der står i din URL-adresse. Det der står mellem “www” og domæne efternavnet eller -endelsen. 

Mange former for domænenavne eller -endelser er landebaseret. F.eks er .dk lig med Danmark, .se er lig med Sverige og .de er lig med Tyskland. Dette gør, at efternavnet er rettet mod det land hjemmesiden retter mod. 

Der findes også efternavne, som henvender sig til flere lande. F.eks .com (internationalt) og .eu (Europa).

Hvem er ejer af domænenavnet?

Du er ikke som sådan ejer af dit domænenavn. I det du registrerer dit domænenavn, ejer du det ikke. Det er faktisk kun “dit”, så længe du betaler dit periodegebyr – da har du brugsretten til domænet.

Hvor køber man domænenavn?

Domæner købes hos hostingvirksomheder, hvor de også efterfølgende ligger. Med hensyn til .dk domæner, er det kun godkendte forhandlere der må sælge domæner. Her i landet har vi en virksomhed, DK Hostmaster, hvor alle .dk domæner ligger hos. 

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til