Gå til LAZZAWEB
Tilbage til marketingordbogen

Core Web Vitals definition

Core Web Vitals består af tre rankingfaktorer LCP, CLS og FID, som giver dig værdifuld viden omkring brugeroplevelsen af din hjemmeside. Med rapporterne fra Core Web Vitals kan du se de tekniske problemer, der findes på din hjemmeside i forbindelse med brugeroplevelsen.

Læsetid: 2 minutter

Hvad er Core Web Vitals?

Core Web Vitals er et vigtigt værktøj til at forbedre din hjemmesides ydeevne i forbindelse med loadhastighed, interaktivitet og den indholdsmæssige stabilitet. Google oplyser, at de bruger Core Web Vitals til at bestemme, hvor hurtigt et websted reagerer på brugernes handlinger, f.eks. når de scroller eller klikker på selve siden.

Core Web Vitals består af tre faktorer:

  • Largest Contentful Paint (LCP)

LCP måler hvor lang tid, der går før det største element på siden er loaded. Det giver dermed et indblik i den gennemsnitlige tid, det tager en brugers browser at downloade alle elementer på siden, så de kan vises på skærmen. LCP måles i sekunder og skal ligge under 2,5 sekunder for at være acceptabel. 

  • Cumulative Layout Shift (CLS)

CLS er en måling af sidens stabilitet eller mangel på dette. Dette kerneelement henviser til den samlede vægt af alle ikke-tomme HTML-elementer på en webside. Størrelsen af det centrale indhold bør ikke overstige en megabyte, da dette resulterer i langsomme download. At minimere størrelsen på det centrale indhold kan være svært at gennemføre for webmastere med mange visuelle elementer på deres side. 

  • First input Delay (FID)

FID kigger på hvor lang tid, der går for at siden er loaded færdig, til brugeren interagerer med siden. 

Hvordan bruges Core Web Vitals

Core Web Vitals bruges til at sikre en god brugeroplevelse på din hjemmeside. 

Vi har udarbejdet en guide til Core Web Vitals, hvor vi tager dig igennem de fire vigtigste værktøjer, som du kan bruge, når du arbejder med Core Web Vitals.  

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til