Gå til LAZZAWEB
Tilbage til marketingordbogen

Broken links definition

En "broken link" er et link, der ikke virker - altså en link, der ikke fører til den forventede side. Dette kan ske af flere årsager:
- For det første kan det være, at den side, linket fører til, ikke længere findes. Dette kan ske, hvis siden er blevet slettet, eller hvis domænet er blevet udløbet.
- For det andet kan det være, at der er sket en fejl i linkets adresse. Dette kan ske, hvis der er blevet skrevet en forkert adresse, eller hvis linket er blevet ændret uden at blive opdateret på den side, der linker til den.
- Endelig kan det være, at der er et problem med serveren, hvor den side, der linkes til, ligger. Dette kan ske, hvis serveren er nede, eller hvis der er problemer med forbindelsen til serveren.
Broken links er et problem for både brugere og webmastere. For brugere kan det være frustrerende og tidsspilde at klikke på et link, der ikke virker, og det kan også være svært at finde ud af, hvor man skal gå hen for at finde den ønskede information. For webmastere kan broken links føre til tabte besøgende og dermed også tabte indtægter.
Derfor er det vigtigt at tjekke sine links regelmæssigt for at sikre, at de virker, og at reagere hurtigt, hvis man opdager et problem.

Læsetid: 1 minut

Hvad er Broken links?

Broken links er links til sider, der ikke længere eksisterer. Dette kan ske af flere årsager, f.eks. hvis en hjemmeside lukkes ned, eller hvis der ændres i den måde, hvorpå siderne på en hjemmeside er organiseret.

Det kan være frustrerende for brugere, der forsøger at få adgang til en bestemt hjemmeside, men bliver mødt med en fejlmeddelelse på grund af et ødelagt link.

For webmastere og bloggere er det vigtigt at tjekke links regelmæssigt for at sikre, at de ikke er ødelagte, ellers kan det føre til dårligere søgemaskineresultater og færre besøgende på hjemmesiden.

Hvordan bruges Broken links?

Broken links anvendes typisk i forbindelse med website-kodning. Når der opstår et "brudt link" betyder det, at der er sket en fejl i koden, hvilket har forårsaget, at linket ikke længere virker. Dette kan have forskellige årsager, f.eks. at der er ændret i domain-navnet eller at der er flyttet rundt på hjemmesidens struktur. For at finde og rette broken links er det ofte nødvendigt at kigge koden igennem for at finde fejlen.

Hvorfor er Broken links vigtigt?

Broken links er vigtigt fordi de kan ødelægge brugeroplevelsen på et website. De kan også føre til at brugere ikke kan finde det, de søger, og dermed forlade siden igen. Dette kan have negativ indvirkning på både brugeroplevelsen og på sidens omdømme.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til