← Tilbage til artikler

Hvad er søgemaskineoptimering?

På dansk betyder SEO “søgemaskineoptimering”, og det er et vigtigt tiltag for at øge din hjemmesides online synlighed. SEO går kort og godt ud på, at du skal gøre din forretning synlig på nettet, så dine potentielle kunder kan finde dig. Hvis du har en forretning og lever af at sælge dine produkter eller ydelser, har du nemlig  en klar interesse i, at folk kan finde dig.

For at blive fundet handler det om at rangere højt muligt på Google og andre søgemaskiner. SEO er en af de mest anerkendte metoder til at rangere højere på vigtige søgeord, som man gerne vil findes på. Er du et VVS firma, der gerne vil findes på søgeordene VVS og VVS firma i lokalområdet, kan du gøre en masse ting på din hjemmeside, som bidrager til, at du får en bedre SERP – Search Engine Results Page – altså en bedre placering. Dette kan være alt fra unikke beskrivelser på dine sider, til links til forskellige menuer på din hjemmeside.

Engang imellem kigger Googles robot forbi din hjemmeside, og foretager en vurdering af alt fra loading tiden på dine sider på hjemmesiden til billeder og tekster – og på baggrund af blandt andre disse og en masse andre parametre giver Google dig en placering i søgeresultaterne på forskellige søgeord. Hvis Google vurderer, at din side er interessant for mennesker, der fx søger på “VVS firma”, vil du opnå højere placeringer.

Skrevet af Patrik Lazzarotto

CEO & Founder

Tilmeld vores nyhedsbrev