← Tilbage til artikler

Google Chrome markerer alle HTTP-sider som “ikke sikker” fra starten af juli

Mathias Schjøtt medarbejder webudvikler

HTTP-sider

markeres som "ikke sikker" i Chrome

I starten af juli måned ruller Google Chrome en ny opdatering ud, som kan få stor betydning for din hjemmeside, hvis du ikke allerede har lavet de nødvendige ændringer.

Opdateringen kommer til at ramme alle hjemmesider, som endnu ikke har skiftet fra HTTP til HTTPS. Det betyder at per juli måned, kommer der til at fremgå et ikon ved siden af din hjemmesides URL, som informere brugeren om, at forbindelsen ikke er sikker. Har du derimod skiftet over til HTTPS, viser browseren en lille grøn hængelås ved siden af din URL, som fastslår, at hjemmesiden er sikker.

Alle hjemmesider begynder med enten HTTP eller HTTPS. Du kan derfor starte med at tage et kig på, om din hjemmeside står overfor et skift til HTTPS. Det kan du gøre ved at erhverve dig et SSL-certifikat, som krypterer din trafik, og dermed ændrer din startlinje til HTTPS.

Google http til https

Den øverste linje viser, hvordan Google behandler HTTP-sider på nuværende tidspunkt, og den nederste linje viser, hvordan en HTTP-side kommer til at fremstå efter den nye opdatering i juli.

Det handler om sikkerhed

Det handler i bund og grund om, hvorvidt din hjemmeside er krypteret, og hvis du stadig benytter dig af HTTP, er din hjemmeside ikke krypteret og dermed sårbar overfor angreb

Med HTTPS er brugerne af hjemmesiden sikret en krypteret forbindelse mellem dem selv og din hjemmeside. Det vil sige at der er ingen tredjepart, der kan opsnappe trafikken derimellem og kan få fat i personfølsomme oplysninger.

Forestil dig at du taster dig ind på en hjemmeside, og du bliver mødt med beskeden om, at siden ikke er sikker. Er du da ikke mere tilbøjelig til at benytte dig af en anden hjemmeside?

Store webshops og hjemmesider har længe gjort brug af en krypteret forbindelse, da det er med til at beskytte personfølsomme oplysninger såsom kreditkortoplysninger eller dit CPR-nummer. Den lille grønne hængelås er med til at øge sikkerheden, når vi bevæger os rundt på nettet.

Har indflydelse på søgeresultater

Google har i mange år opfordret til, at deres brugere etablerer en krypteret og sikker forbindelse, men med denne kommende opdatering sætter man altså stolen for døren for dem, der endnu ikke har skiftet til HTTPS ved at fremsætte konsekvenser.

Mangler du endnu en grund til at skifte, har Google selv været ude at sige, at sikkerhedscertifikatet har indflydelse på dine søgeresultater. 81 af de 100 mest brugte hjemmesider bruger alle HTTPS. Du kommer ikke til at opleve, at din hjemmeside springer 15 pladser op i søgeresultaterne, men det har dog stadig en betydning, som ikke behøver at være ubetydelig.

Ikke kun Google

Det er ikke kun Google Chrome, som længe har opfordret sine brugere til at benytte krypteret hjemmesider. Også andre browsere som FireFox, Safari og Opera er fortalere for denne ændring. Og selvom disse browsere ikke har været ude med en lignende opdatering endnu, er skiftet fra HTTP til HTTPS uundgåeligt. Et skift i dag er derfor bedre end et skift i morgen.

Har du en hjemmeside, der endnu ikke har et sikkerhedscertifikat, så kontakt os for at få hjælp til at etablere en sikker side.

Patrik Lazzarotto, stifter LAZZAWEB

Skrevet af Patrik Lazzarotto

CEO & Founder

Tilmeld vores nyhedsbrev