Gå til LAZZAWEB

Hvilken attributionsmodel i Google Ads?

Attributionsmodeller

i Google Ads

Indholdsfortegnelse

Er du også stødt på begrebet attributionsmodel eller tilskrivningsmodel?
I dette blogindlæg bliver du klogere på hvad det er, hvorfor det er vigtigt og hvordan du bør forholde dig til det i Google Ads.
Tilskrivningsmodel er en regel, der bestemmer hvordan "berøringspunkter" på en konvertering tilskrives. Det vil sige når du får en konvertering, så hjælper tilskrivningsmodellen med at finde ud af hvad der skabte konverteringen.
Man bør tænke over sit valg af tilskrivningsmodel, da en kunde oftest er igennem flere kanaler og stier før de konverterer.
Der er blevet lavet flere studier omkring købsadfærden i forbrugere, som viser, at folk skal møde dit brand flere gange, før de rent faktisk er klar til at købe/konvertere. Det betyder, at de måske ikke køber dit produkt eller service, første gang de klikker på din annonce. Derfor er det vigtigt at tage stilling til attributionsmodellen, for at få det mest præcise billede af markedsføringen.
Googles egen forklaring af tilskrivningsmodellerne i Google Ads:
Sidste klik:
Den annonce, der blev klikket på sidst, får al kreditten for konverteringen.
Første klik:
Konverteringen attribueres udelukkende til den annonce, der blev klikket på først.
Lineær:
Konverteringen attribueres ligeligt til alle klik i stien.
Forældelse:
Konverteringen attribueres med størst andel til de klik, der blev foretaget tættest på tidspunktet for konverteringen.
Positionsbaseret:
Konverteringen attribueres med 40 % til både det første og det sidste klik, og de resterende 20 % fordeles på de øvrige klik.
Som standard så sætter Google Ads tilskrivningsmodellen til Sidste klik.

Det er meget sjældent at dette giver mening at vælge, for som tidligere nævnt så er de fleste forbrugere igennem flere kanaler og stier inden en konvertering foretages.
Eksempelvis kan der være et søgeord som skaber en masse trafik, men skaber ingen salg - men samme trafik fra selvsamme søgeord, bliver eksponeret for remarketing kampagner efterfølgende, og konverterer. I dette eksempel assistere søgeordet til en konvertering, men havde man valgt tilskrivningsmodellen sidste klik, så ville det være remarketing kampagnen der ville få tildelt alt "æren" for salget. Det er derfor ikke helt retvisende ift. den réelle kunderejse, og da dataen er altafgørende for en succesfuld Google Ads konto, så er det vigtigt at være opmærksom på hvordan dine kunders rejse er.

Hvilken attributionsmodel skal jeg vælge?

For de fleste annoncører anbefaler vi at ændre tilskrivningsmodellen væk fra Last-Click/Sidste-klik. Ved at gøre dette vil det ikke kun være det sidste klik på et søgeord/annonce, der bliver tilskrevet konverteringen. Grunden til, at man bør ændre dette, er, at man får en bedre indsigt i, hvilke annoncer som har været medvirkende til en konvertering.
Jeg vil næsten altid anbefale "Positionbaseret", da den tilskriver 40% til det første klik, som er et kontaktskabende klik, og 40% til sidste klik, som er det værdiskabende. De sidste 20% bliver ligeligt fordelt på søgetermerne, der er imellem.
Eksempelvis kan en annonce, eller et søgeord, have en umiddelbar dårlig performance, men kan have assisteret til konvertering. Dette kan ikke ses ved at benytte Last-click tilskrivningsmodellen. Der udover er det også medvirkende til at optimere de automatiserede budgivnings-strategier, da det skaber et mere nuanceret blik på brugerens rejse fra opdagelse til konvertering.

Skrevet af 
Patrik Lazzarotto
CEO & Founder
Mathias Teis

Tilmeld vores nyhedsbrev